ЗА НАС

ЗА НАС

Чест и гордост е да се биде на чело на компанијата Даути-ТранспортШпед АД, која сега е етаблирана компанија во секторот на меѓународен транспорт и царински шпедициски услуги, каде наскоро, во 2023 година, ќе ја прославиме 20-тата јубилејна година каде веќе две децении работи како успешна компанија на транспортниот пазар и на полето на царинските шпедиции базирани на неколку основни принципи каде што професионалноста, чесноста и визијата секогаш да бидат во чекор со европските и светските случувања и трендови во областа на транспортот и царинските служби на експедицијата.

Нашата првична иницијатива за основање на компанијата во Скопје во 2003 година, каде што низ годините беше водечка компанија во опремувањето на транспортниот возен парк со модерни шлеп, кој содржи 50 транспортни возила ECO 5 и ECO 6 Standard, сето тоа со цел да се обезбеди квалитетна услуга, професионална и конкурентна на пазарот.

Нашата компанија со 19-годишно искуство нуди широк спектар на транспортни услуги:

Сето ова е овозможено со нашата модерна флота, која содржи 50 стандардни транспортни возила ECO 5 и ECO 6 од кои:

Охрабрен од успехот во земјава, управниот одбор донесе стратешка одлука за започнување на регионалното проширување на компанијата и во 2017 година беше отворена компанијата Даути-ТранспортШпед ША, Драч, првично како филијала на компанијата Даути-ТранспортШпед АД. , Скопје во 2019 година да се стекне како независна компанија каде во 2021 година со инвестиција од 500.000,00 евра се опреми со 10 најсовремени бродови MERCEDES-ACTORS EURO 6, станувајќи респектабилна компанија во Република Албанија. .

Една од причините што нè прави поатрактивни во светот на бизнисот е нашиот опсег и во дејноста на нашата деловна активност и во областа на обезбедување царински услуги на шпедиција каде што сме лидери во иновациите во оваа област нудејќи широк спектар на нашите услуги со прецизност, брзина, квалитет и чесност и со конкурентни цени почнувајќи од:

Целиот овој широк опсег на услуги од овој опсег го покриваат канцелариите на клучните царински пунктови и најфреквентните внатрешни терминали во Република Северна Македонија, почнувајќи од граничниот премин:

Внатрешни царински терминали:

Како круна на професионалната работа на нашата компанија, имав свечена чест да го добијам од раководителот на Царината на РСМ сертификатот AEO (Овластен економски оператор) како меѓународно признат сертификат кој го докажува концептот заснован на партнерство помеѓу Царината и бизнис заедницата. Програма која има за цел да ја зајакне безбедноста на меѓународниот синџир на снабдување и олеснување на царинските процедури и избегнување на непотребно чекање што е можно повеќе и етаблирање на нашата компанија како престижна и сериозна компанија со високо ниво на безбедност бидејќи сертификатот ОЕО обезбедува високи професионални услови и обезбедувањето да биде опремено со истиот.

Сè што беше кажано погоре е со цел ние како компанија да бидеме силна поддршка и партнер на нашиот локален бизнис за да отвориме нови пазари и врати за истото преку извршување на транспорт, и широк спектар на услуги царина и шпедиција во брза , ефикасен начин со професионализам и чесност со мотото на нашата компанија „Се приближуваме до вашиот бизнис“.